En uddøende race

Titel: Can. Mag. husmoder
Et indblik om alt hvad en nutidig landbokvinde og husmor arbejder med i hverdagen.
Du vil få spare tips, madopskrifter og ideer til hvordan man kan genbruge og genanvende brugte ting.
Jeg vil skrive små historier fra en tid, der var engang, og oplevelser fra mit skønne liv som hjemmegående husmor.

søndag den 5. marts 2017

Flakoner, mellægsservietter og duge

Selv om jeg lever og bo ude på landet følger jeg dog lidt med i tiden. Jeg ved at mange ting i dag kan fremstilles på maskiner, men jeg mener nu at der ikke er noget der er så smukt som ting der er fremstillet i hånden, et rigtigt håndværk.
Ting er er fremstillet at hænders flid, bør der sættes mere pris på end der gør i dag.
I dag skal alting gå så hurtigt, og alt skal fremstilles med lynets hast. Ja selv vi mennesker skal klare alt med lynets hast, og det er det mange mennesker går ned på.

Jeg bruger mit håndarbejde som en slags terapi og slapper af når jeg sidder med det. Og så er jeg tillige produktiv. Det vil sige at jeg får fremstillet noget der kan bruges, og endda noget der holder længere end mange af de ting du kan købe.
Garn og opskrifter fra min garnbutik i Fuglebjerg


Jeg har i formiddags lige været forbi min garndame i Fuglebjerg for at købe hæklegarn til mellemlægsservietter, flakoner og duge.
Mellemlægsservietter bruger jeg til at lægge mellem mit fine service sådan at der ikke kommer skår i det, når man stabler det på hinanden. Derved holder det længere, især hvis man ikke kommer det i en opvaskermaskine.
Flakoner er smukker under billeder på chatollet eller dæktøjsskabet.
Der er da ikke noget så smukt som en hæklet eller strikket dug. At tænke sig at dække bord med en dug der er fremkommet af hændernes flid. Det er da smukt og unikt.

Jeg ønsker jer alle god arbejdsløst.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar