En uddøende race

Titel: Can. Mag. husmoder
Et indblik om alt hvad en nutidig landbokvinde og husmor arbejder med i hverdagen.
Du vil få spare tips, madopskrifter og ideer til hvordan man kan genbruge og genanvende brugte ting.
Jeg vil skrive små historier fra en tid, der var engang, og oplevelser fra mit skønne liv som hjemmegående husmor.

torsdag den 16. juni 2016

Man må være produktiv

Mit liv foregå, som de fleste ved i vores hjem på Egegården.
Mine arbejdsområder ombefatter, madlavning, strygning af tøj, reperation af tøj, vaske, rengøring, oprydning, økonomistyring og fremstilling af familiens tøj.
Hvad fremstilling af tøj angår så har jeg altid noget igang. Fortiden er det strømper, huer, trøjer, vanter og meget meget mere. Men strømperne er nok det vigtigste for min mand og mit yngste barn, de vil helst kun have hjemmestrikket strømper.
De hjemmestrikket strømper holder længere end dem man køber, og for at det skal være rentabelt så er det en god idé at kunne stoppe demnår der er gået hul på dem. Det er forholdsvis nemt at lære at stoppe strømper.
Ved at anvende hjemmestrikket strømper mindskes også affaldsmængden, netop fordi de holder længere og kan stoppes og forføddes (sætte nye fødder på strømpeskafter)
Jeg ved godt at de fleste mennesker ikke har den tid det tager at repererer strømper, men for os er det vigtigt at have kvaliteten i højsæde og spare penge andre steder. Deruover er det, for os, vigtigt at passe på vores jord og miljø. Vi lever ekstremt nøjsomt i hverdagen, men vi mangler ikke noget.

Men Hjemmestrikket strømper koster mellem 50 og 80 kroner i materialer og så kommer arbejdstiden oveni. Derfor kan det godt svare sig at stoppe hjemmestrikket strømper, og derfor gør jeg det gerne.
Fortiden er jeg ved at strikke små Djævlehuer til mit barnebarn. Dem var jeg selv meget glade for da mine børn var små, og de kan bruges på alle årstider.
Babytrøje
 Babytrøjen er strikket oppefra og ned, hvilket gør det muligt nemt at forlænge den.
Børn, fra en vis alder, vokser mere i længden end i drøjten.
Trøjen her mangler dog nogle små knapper.
Efter prøvning af trøjen var den lige blevet en kende for kort, så derfor måtte jeg pille den op for at strikke den lidt længere.
Her ser du det færdige resultat.

Djælehue blot en af mange

Mandens strømper

Ingen kommentarer:

Send en kommentar