En uddøende race

Titel: Can. Mag. husmoder
Et indblik om alt hvad en nutidig landbokvinde og husmor arbejder med i hverdagen.
Du vil få spare tips, madopskrifter og ideer til hvordan man kan genbruge og genanvende brugte ting.
Jeg vil skrive små historier fra en tid, der var engang, og oplevelser fra mit skønne liv som hjemmegående husmor.

lørdag den 30. januar 2016

Min opvaskebørste

Nu rabler det da for husmoderen. Nu vil hun skrive om sin opvaskerbørste.
Ja det vil hun fordi den nu er 2½ år gammel, og er blevet flittigt brugt. Det seneste halve år har vi ikke haft opvaskemaskine ( og vi får det heller ikke igen), så den har været brugt på alt hvad vi bruger af køkkenservice til hverdag og fest. Det siger ikke så lidt for her i huset laver jeg næsten alt mad fra bunden, og det giver mere opvask end hvis man har en husholdning hvor man køber meget færdiglavet ( her tænker jeg især på mayonaise, remoulade, ketchup, brød, banaiseessens mm.).
Min opvaskebørste

Børsten fra ny
Min børste er godt nok i den eksklusive ende af prisskalaen, men når man så ser på hvorlænge den holder så er den faktisk billig.
Den er bundet af en dansk børstenbinder, og er bundet af stærke hestehår, Hovedet er aftageligt og kan skiftes hvis det er nødvendigt. Jeg har dog ikke udskiftet mit endnu, og jeg tror heller ikke det bliver nødvendigt.

Behandling af denne type opvaskebørste:
smøres med madolie når træet bliver tørt.
Kog hovedet for at dræbe bakterier

Mange sætter deres plastik-opvaskebørster i opvaskemaskinen. Det gør jeg ikke da jeg ingen opvaskemaskine har og heller ikke skal have. Men man kan god sætte den i opvaskemaskinen, det eneste man skal være opmærksom på, er at træet hurtigt udtørre. Maskinvask er, generelt,  hårdt ved servicen.

De almindelige børster er lavet af plastik og nylon (også et plastprodukt). Det forurener meget at fremstille dem og det forurener at tilintetgøre dem, og så skal vi som forbruger også tænke på at reducerer vores affald. De almindelige børster er dyrere på sigt i anvendelse.

Træbørsten er ikke bare billig ( på den lange bane), den er også miljøvenlig. Den forgår i naturen da den er lavet af hår og træ. Det eneste man skal være opmærksom på er det metal der holder hovedet. Det skal destributeres på anden måde.

Børsten kan købes i min lille blå butik Nyvej 52, 4262 Sandved.
I butikken kan du også købe retromodellen, som ser sådan ud.
retro børste


Du er velkommen til at ringe og bestille en åbning af butikken. det er der mange der gør. Det betyder at du kan handle når det passer dig (næsten) :)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar