En uddøende race

Titel: Can. Mag. husmoder
Et indblik om alt hvad en nutidig landbokvinde og husmor arbejder med i hverdagen.
Du vil få spare tips, madopskrifter og ideer til hvordan man kan genbruge og genanvende brugte ting.
Jeg vil skrive små historier fra en tid, der var engang, og oplevelser fra mit skønne liv som hjemmegående husmor.

onsdag den 9. december 2015

Opbevaring af brød


Rugbrød og grahamsbrød er efter min erfaring ikke fryseegnet, da jeg syntes de bliver tørre og smuldrende af det. Brød der er lavet på en surdej har en naturlig holdbarhed og kan derfor udemærket holde et par uger i køleskab.
Langtidsbagt rugbrød kan holde sig frisk meget længere hvis det bliver pakket ind i et rent bomuldsklæde når det er afkølet. Derefter skal det puttes i en plastikpose og så i brødkassen med det.

Lys brød er bedst at opbavarer i et pinligt rent viskestykke med en plastikpose omkring. Kom derefter brødet i en brødkasse.
Hvis du er så heldig at have en stentøjskrukke til brødet vil det holde sig frisk længere.

Hvis du opbevarer dit brød i en brødkasse er det vigtigt at den er pinlig ren når du kommer nyt brød i den. Gamle brødkrummer kan "smitte" det nye brød med mug, og derved mugner det nye brød hurtigt.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar