En uddøende race

Titel: Can. Mag. husmoder
Et indblik om alt hvad en nutidig landbokvinde og husmor arbejder med i hverdagen.
Du vil få spare tips, madopskrifter og ideer til hvordan man kan genbruge og genanvende brugte ting.
Jeg vil skrive små historier fra en tid, der var engang, og oplevelser fra mit skønne liv som hjemmegående husmor.

fredag den 30. oktober 2015

Min søns madbrød

Min søn på 12 har en ugentlig mad dag og det er som regel fredag, fordi det falder bedst ind i vores hverdag og så har vi ofte god tid den dag.
Når knægten skal stå for familiens middag, blander jeg mig meget nødigt, alene af den grund, at han selv skal forsøge at finde ud af hvordan han bedst tilrettelægger sit arbejde i køkkenet.

I fredags skulle han lave madbrød. Opskriften er fra en kogebog som alle børn i folkeskolen har fået udleveret.
Ved madbrød forstås det at der i en gærdej fyldes krydret oksefars og grøntsager i. Derefter lukkes brødene godt sammen og bages i ovnen.
Mums det var lækkert og sundt.

fyld og dej

Brødene næsten klar til ovnen

færdigt brød
Jeg har, som barn, desværre ikke fået lov til at stå så meget i køkkenet, da det i følge min far gav for stort et ressourcespild. Det har haft den konsekvens at mine madlavnings-færdigheder er kommet forholdsvis sent i livet. Jeg kunne så at sige ikke lave mad da jeg lærte min mand at kende, men det kunne han så til gengæld og han er vildt god til det.

Med mine barndoms- oplevelser i rygsækken inden for det felt, har jeg  har jeg forlængst besluttet at sådan skulle det ikke være med vores børn.
De har alle fået lov til at udfordre deres viden inden for gastronomien, og det har givet os mange sjove oplevelser. Nuvel der har været meget spild af gode råvarer, men det er bare det der skal til, for at de små poder kan får deres egne erfaringer.
Hos os får vores søn selv lov til at bestemme hvad han vil lave og så tilfører jeg det på madplanen.
På fredag skal vi have små omeletter, hvor vi selv kommer de ting på vi gerne vil have, men han laver omelet dejen og snitter grøntsagerne og klargør kødet.
Så mit husmoder råd er "giv dine børn lov til at være med i køkkenet".
Når de blive tilpas store kan du jo få mere tid til andre ting, når børnene laver maden. Og det er da også lækkert at sætte sig til et middagsbord hvor du ikke selv har lavet maden.
Så bon appetit og god vind i køkkenet til dig og dit barn.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar