En uddøende race

Titel: Can. Mag. husmoder
Et indblik om alt hvad en nutidig landbokvinde og husmor arbejder med i hverdagen.
Du vil få spare tips, madopskrifter og ideer til hvordan man kan genbruge og genanvende brugte ting.
Jeg vil skrive små historier fra en tid, der var engang, og oplevelser fra mit skønne liv som hjemmegående husmor.

onsdag den 21. oktober 2015

Billig hunde og katte foder

Jeg har med stor succes fremstillet min egen hunde og kattemad.
Jeg har gennem noget tid tænkt meget på hvordan hunde og katte har overlevet inden tørfodret kom til.
Her kommer min elsket farmor igen ind i billedet, for hun gav hele banden leverpostejsmadder som var skåret i små stykker.
Hunde såvel som katte fik mad 1 gang dagligt og der med færdig bum. Dengang var der ikke så meget vrøvl med det at fodre sine dyr, og jeg skal lige hilse at sige "der var ingen der led nogen nød hos min farmor og farfar".

Jeg har så udviklet hendes koncept noget og har fået nogle dyr som trives rigtig godt på mit hjemmelavet foder.

Jeg syntes lige at jeg har diskuteret ideen meget med min niece og gudbarn Ida, fordi Ida har studeret hundemad og deres trivsel nøje i forbindelse med en skoleopgave. Så farmor skal ikke have hele æren for min idé.

Vores hunde har efter indtagelse af mit hjemmelavet foder fået den flottestepels og deres afføring ser meget sundere ud.
Derudover drikker de ikke nær så meget vand, da de får en del væske gennem kosten.

Det der også bør nævnes som en sidegevinst ved at give dyrene mit foder er at jeg har halveret udgifteren på foderkontoen, hvilket ikke er så lidt. Hos os svare det til at vi er gået fra 1200,- kroner hver 5. uge til 600,- kroner for en tilsvarende periode.

Jeg kommer rå presset hvidløg i, som bevirker at lopperne ikke bider på dyrene, Derved er du fri for at dryppe dine dyr i nakken med giftstof, og så spare du også penge på den konto (hos os 3-400 kr. om året).

Her får du opskriften på min sunde og billige hundemad. (til 2 hunde og 1 kat i 3-4 dage).

1 kg. ris
1 kg. frosne grøntsage (find dem der er på bud i ditsupermarked)
500 gr. leverpostej ( brugsen den billige)
3 dl olie
1 hvidløg (alle fed i løget)

fremgangsmåde:
kom risene og grøntsagerne i en gryde og held koldt vand over (ca. dobbelt så meget vand som der er ris og grønt). Kog op under låg, og sluk for blusset såsnart det koger. Lad dem stå og trække i vandet til alt vand er suget op.
Pil hvidløget og alle fed og pres dem.
Leverpostejen moses med de rå presset hvidløgsfed og olie.
Når risene og grøntsagerne har trukket færdigt og vandet er suget op,  blandes massen med olien, postejen og hvidløget.

Foder der dufter himmelsk. Det dufter så godt at der er flere der har sagt at de gerne vil smage lidt.


Jeg er fuldt ud klar over at der skal være et overskud i din hverdag for at kunne lave denne gode mad til dine dyr, men det er en af de steder vi spare mange penge ved at jeg går hjemme.
Sammen med alle de andre steder vi spare så er der pludselig til det der svare til en løn til mig. Jeg får ikke pengene i rede kontanter, men jeg får det ved at jeg har en familie som fungere og ved at vi kan lave nøjagtig det vi vil når alle har fri.

1 kommentar:

  1. Til jeres info skal jeg dog oplyse om at der er nogen der påstår at hvidløg er giftigt for hunde. Det er sikkert også sandt nok, men når man ser på hvormaget der giftigt for hunde og katte, så burde mine og mine bedsteforældres hunde dø i en ung alder....det er de ikke. De er blevet tudse gamle. Jeg tænker lidt på hvem der skriver disse ting?? er det dem der laver fodret?? Nu vi er inde på gift, så vil jeg på det kraftigste fraråde at man bruger det rene gift i nakken på hunde og katte. DET ER VILDT GIFTIGT, og hvis man kommer til at røre dryppe-stedet kort efter får man selv noget af giften. Hvad når det er små børn der får det på fingrene og derefter putter dem i munden.
    Tænk over det og igen vær lidt kritisk når du er forbruger....

    SvarSlet