En uddøende race

Titel: Can. Mag. husmoder
Et indblik om alt hvad en nutidig landbokvinde og husmor arbejder med i hverdagen.
Du vil få spare tips, madopskrifter og ideer til hvordan man kan genbruge og genanvende brugte ting.
Jeg vil skrive små historier fra en tid, der var engang, og oplevelser fra mit skønne liv som hjemmegående husmor.

lørdag den 23. maj 2015

Med husmoderen på tur

Royal green og entreprenørservice arbejder fortiden på et stort have-projekt på Falster, nærmere betegnet Marielyst.
Projektet kommer til at tage dem ca. 6 måneder at få færdigt og de er nu ved at være ved vejs ende, og resultatet er kanon flot. Det er et fantastisk stykke arbejde de har udført, og det kræver virkelig et professionelt team og planlæg til at kunne få så flot et resultat.

billedet er taget for ca. 3 uger siden

Stiarealet er af indisk sandsten, og de store sten er svensk granit.
Der er brugt i alt 270 tons granit som er fragtet fra Sverige til Sydfalster.
Beplantningen består af bl. a. Rododendron rundt om haven. Så er der japansk Ahorn,  Iris, Bregner, Bjergfyr, Platan træ, Tempeltræ og mange andre planter
Bagerst i billedet kan anes en grotte hvorpå der er en lille sø, og når alt er klart vil der være et lille vandfald ned foran grotten.
Hvad man ikke kan se på billedet er det lille å system der er i haven, men det gør at der er "liv" og skaber en god sammenhæng. I å systemet er der granitskaver som giver et flot skær når vandet løber igennem.
På den anden side af huset er der en stor træ terresse, som passer fint ind i resten af haven.
Haven rummer masser af sanseoplevelser og indtryg. Jeg vil væde på at en sådan have er smuk på alle årstider.

Med alt den have-snak, kan vi jo ikke komme ude om at det jo er ved at være grill tid, derfor vil jg komme med et lille tip til jer grill- Bill´s der er ude i det ganske sommer land.
Dagens tip:
Hvis du skal stege dit kød korrekt på grillen skal du vende det ofte.
Ved at bruge denne metode vil du få en mere jævn stegning og kødet blive mere mørt.
Hvis du lader det ligge nogen minutter på hverside bliver kødet ujævnt stegt og kan i værste tilfælde blive som tyggegummi.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar