En uddøende race

Titel: Can. Mag. husmoder
Et indblik om alt hvad en nutidig landbokvinde og husmor arbejder med i hverdagen.
Du vil få spare tips, madopskrifter og ideer til hvordan man kan genbruge og genanvende brugte ting.
Jeg vil skrive små historier fra en tid, der var engang, og oplevelser fra mit skønne liv som hjemmegående husmor.

tirsdag den 3. marts 2015

Sund travlhed

Kan travlhed være sundt spørger mange sikkert sig selv, og ja det kan det i min terminologi. Begrundelse, jo hvis det man har travlt med er noget man kan lide at lave så udskiller du en masse gode og sunde hormoner, og derfor kan travlhed godt være sundt.

Hvorfor skriver hun nu om det de gode husmoder, vi ved jo at hun har meget at se til. Det har hun før skrevet, men se der er en mening med galskaben, og jeg vil fortælle dig noget, derfor den lange vej udenom.

Nu kommer det så.
Jeg har ikke skrevet på min blog i længere tid da jeg har haft meget at se til, kort sagt haft travlt. Ja så enkelt er det, og nu behøver du for fremtiden ikke at undskylde over for andre hvis ikke du lige har givet lyd fra dig i længere tid. Du kan blot sige "jeg har udskilt sunde hormoner", hvis nogen spørger om hvad du laver siden de ikke hører fra dig (hvis du  altså har lavet noget du kan lide at lave. Det er dog et kriterie).

Jeg har brugt min  tid på at være på kursus i tunesisk hækling eller hakning som det også kaldes.
Det var virkelig en stor succes for mig, for nu kan jeg komme rigtig i gang med en af de projekter jeg har haft liggende i længere tid, fordi jeg ikke rigtig har kunnet finde ud af det. Jeg troede at jeg kunne lære det selv, for det så rimeligt nemt ud, men så dygtig var jeg nu ikke.
Jeg fik på kurset lært grundprincipperne og er nu i fuld gang med at hakke min jakke færdig.
Hakning er også godt til at fremstille boligartikler med, da materialet bliver meget kraftigt. Det er som om det bliver vævet og føles meget tykt eller dobbelt. Det er lidt svært at beskrive hvordan "konsistensen" bliver på det hakket.
Med hakning kan du også lave fine mønstre da der, som i strik, er flere masketyper som kan hakkes og blive til flotte mønstre. Derudover kan man farveskifte nøjagtig som i strik og få flotte effekter og mønstre ud af det, men så langt er jeg ikke nået endnu.
Kurset blev afholdt af Birgitte Bruun Rasmussen
Du kan læse lidt mere om Birgitte på
tekstilmagi.dk
Birgittes hjemmeside er langt fra færdig endnu, men det kommer. Birgitter er nemlig også en af dem der er ved at udskille sunde hormoner (har travlt) med at gøre sine studier på håndarbejds fremme færdig.

Bliver til en jakke når den er hakket færdig

Tirsdag den 17. februar d.å. har jeg i et indlæg skrevet lidt om denne strikket jakke til min veninde. Den har jeg nu gjort færdig mens jeg har udskilt sunde hormoner. Den blev så smuk og jeg overvejer nu om jeg skulle strikke en til mig selv blot i en anden farve. Men hånden på hjertet så må det nok vente lidt da der stadig ligger mange projekter der skal gøres færdige og ryddes ud i.
Strikket jakke
Så har jeg fået gjort sokkerne til min datter færdige, og hun blev ekstrem glad for dem. Det er herligt når folk bliver glade for det man laver til dem.
Sokkerne har jeg ligeledes skrevet lidt om i tidligere indlæg.
Mens du ser på billederne af mine kreationer vil jeg ønske dig rigtig god travlhed derude, men husk at det kun skal være den sunde travlhed der overskygger den usunde.

Sokker i Marius mønster

Ingen kommentarer:

Send en kommentar