En uddøende race

Titel: Can. Mag. husmoder
Et indblik om alt hvad en nutidig landbokvinde og husmor arbejder med i hverdagen.
Du vil få spare tips, madopskrifter og ideer til hvordan man kan genbruge og genanvende brugte ting.
Jeg vil skrive små historier fra en tid, der var engang, og oplevelser fra mit skønne liv som hjemmegående husmor.

torsdag den 5. marts 2015

Husmoderens fyldige brød

Brød i en smuk pose fra tempo.dk

Her får du min egen opskrift på mini brød eller flutes om du vil.

Vask hænder og især negle grundigt med sæbe inden du går i gang.

Og husk at gærdej æltes bedst med de bare næver.

Du får ca. 14 stk ud af denne dej.

25 gr. øko gær
1 tsk. groft havsalt. (gerne læsø)
125 gr. øko. smør (gerne hjemmelavet)
6 dl. durum mel
4 dl. hvedemel
2 dl. grahamsmel
2 dl. hvedeklid
5 dl. øko. sødmælk

smuldre gæren i en bageskål sammen med salten.
mælk og smør sættes over komfur i en gryde og varm til ca. 37. grader (lillefingerprøven). Når mælken har den rette temp. hældes det over i bageskålen til gæren og salten og blandes godt. Smørret smuldres med fingrene.
Tilså gradvist melprodukterne lidt ad gangen og ælte godt til dejen slipper såvel skål som hænder.
Stil dejen et lunt sted i 1-1½ time.
tril til små brød og sæt dem på en bageplade.
Bages ved 225 grader (aldrig varmluft til gærdej, det tørre dejen ud) i 10-15 min.

Brødet er yderst velegnet til supper da du bør drikke rigeligt med væske til på grund af det høje fiberindhold.

Tips. er også velegnet til frokost brød på madpakken.

Alle mine ingredienser er økologiske i det omfang det lader sig gøre.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar