En uddøende race

Titel: Can. Mag. husmoder
Et indblik om alt hvad en nutidig landbokvinde og husmor arbejder med i hverdagen.
Du vil få spare tips, madopskrifter og ideer til hvordan man kan genbruge og genanvende brugte ting.
Jeg vil skrive små historier fra en tid, der var engang, og oplevelser fra mit skønne liv som hjemmegående husmor.

fredag den 6. marts 2015

Kalvebryst til middag

Billedresultat for billeder af brystkød fra kalv
Jeg havde en del brystkød fra kalv i fryseren, derfor havde jeg skrevet på madplanen at vi skulle have brystkød middag.
Når jeg tager kød op af fryseren er det altid i meget god tid så det kan tø langsomt op i køleskabet. Det har kødet bedst af og derved hjælper man også køleskabet med at holde temperaturen nede, og du spare samtidig på energien og strømforbruget. Det er lig med penge ned i din lomme.
Brystkød kan godt være lidt sejt hvis ikke det har kogt længe nok, derfor satte jeg det over tidligt på eftermiddagen.
Først bruner jeg kødet af i smør, derved lukkes der for porene i kødet og saften forbliver i kødet. Det er her vigtigt at du ikke ligger kødet fortidligt i gryden. Smøret skal først bruse op og "falde ned" igen inden det er klart til stegningen.
Lig kødet i gryden og brun det. Kom først her salt og peber på kødet (sørg for at krydderierne fordeles godt på kødet).
Tilsæt vand således at det dækker 1/3 af kødet, kom 2 porre, 2-3 gulerødder og en dusk persille ved skyen, og steg færdig under låg ved svag varme.
Jeg stegte brystkødet i 4 timer.
Brystkødet var lækkert mørt og jeg serverede, kartofler og hvid sovs til.
Når jeg laver en middag har jeg altid råvarernes farvesammensætning med i mine overvejelser. Da vi "spiser med øjnene" fremmer farven lysten til at spise maden.
Jeg lavede en hvid sovs til da jeg vurderede at gulerødderne og porrerne sammen med kødet kunne give maden farve. Sovsen lavede jeg af skyen fra kødet. Det sidste fong/sky gemte jeg da jeg i følge madplanen vidste at vi skulle have kartoffelsuppe senere på ugen, og dertil kunne jeg anvende den sidste fong som en smagsvariant.
Det blev en dejlig middag, og alt blev anvendt.
Tips:
Jeg bruger altid en jerngryde til stegning af kød, da de holder bedre på varmen.
Du kan så udmærket også lave en peberrodssovs til.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar