En uddøende race

Titel: Can. Mag. husmoder
Et indblik om alt hvad en nutidig landbokvinde og husmor arbejder med i hverdagen.
Du vil få spare tips, madopskrifter og ideer til hvordan man kan genbruge og genanvende brugte ting.
Jeg vil skrive små historier fra en tid, der var engang, og oplevelser fra mit skønne liv som hjemmegående husmor.

tirsdag den 3. februar 2015

Lagkage

Min yngste søn har fødselsdag om ikke så længe, og derfor har jeg været igang med forberedelserne til dette i et par uger.
Der er inviteret 25 gæster til boller, lagkage og chokolade. Iden forbindelse har jeg valgt at bage én stor lagkage i stedet for mange små.
Min opskrift på bunde er fra min mands arve-kogebog. Jeg har ganget opskriften med 2 for at få en bund som svare til 1 bradepande.

Lagkagebunde, bradepande størrelse:

250 gr. sukker
300 gr. smør (jeg bruger altid smør og aldrig margarine, da smørret giver en bedre smag og en lend konsistens)
6 æg
300 gr. mel
2 tsk. bagepulver
7 spsk. vand

Smørret (tag det ud af køleskabet i godt tid før bagningen, og lad det blive blød) røres med sukkeret.
tilsæt de sammenpisket æg og pisk godt i dejen.
Mel og bagepulver blandes og føres i dejen skiftevis med vandet.

Læg bagepapir i bradepanden og hæld dejen i.
bag ved 200 grader i 12 min. (ikke varmluft)

lækker og lend dej til lagkagebunden

færdigbagt lagbund. Luftig og velduftende
Husk at alle råvarer jeg bruger er, så vidt muligt, dansk produceret og økologiske.
Opskriften på min creme og det færdige resultat kommer i senere indlæg.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar