En uddøende race

Titel: Can. Mag. husmoder
Et indblik om alt hvad en nutidig landbokvinde og husmor arbejder med i hverdagen.
Du vil få spare tips, madopskrifter og ideer til hvordan man kan genbruge og genanvende brugte ting.
Jeg vil skrive små historier fra en tid, der var engang, og oplevelser fra mit skønne liv som hjemmegående husmor.

onsdag den 21. januar 2015

Skal du have bank ?

Et af mine store arbejdsområder er at få familiens økonomien til at hænge sammen. Derfor øser jeg gerne ud af min viden på det område.
Hvis du og din familie skal leve for en indtægt er det vigtigt at vælge bank med omhu. Hvad bedre er, have flere penge institutter. Rid med på deres gode vilkår, og "smid resten ud til højre", det er det de tjener de store penge på, og det skal du ikke finansierer.
Sæt dig grundigt ind i de vilkår du skriver under på når du opretter en konto, og lær til punkt og prikke bankens gode og dårlige sider. Det kan bruges når du skal gøre forhandlinger med dem.
Dette indebære at du skal have luppen frem og virkelig nærlæse og analysere vilkårene. Tro mig det betaler sig. Om nødvendigt, så tag papirerne med hjem og læs dem i ro og mag.
Se din bank som en butik, en butik der slæger lån. Se din rådgiver som en sælger og for guds skyld ikke som en rådgiver. DE ER SÆLGERE!. Banksælgere er bankens mand/kvinde, de varetager bankens interesser, og er kun interesseret i dig for deres vindings skyld.

Budgetkonto
Hvis du mener det er mest sikkert, for dig og din familie at have en budget konto, så skal du fortsætte med det. Du skal bare være opmærksom på at nogle banker tager et gebyr for at betale dine regninger. Derfor anbefaler jeg at du lærer selv at styre din økonomi. Dette gøres bedst ved at lave et budget på din PC´er (hvis du har en sådan, ellers på et stykke papir).
Du kan i din bank få en skitse over hvordan du indeler/opretter et budget.
Den helt store fordel ved at du selv styre den del af din økonomi er at du bedre kan huske hvad der er betalt og hvornår, fordi du har haft fysisk fat i alle girokortene.

Lån
Såfremt du har banklån er det en god idé at du så hurtigt som muligt får dem tilbagebetalt, da dette vil give dig endnu en økonomisk frihed.
Når man skylder nogen penge er man gjort til "slave" hos dem som yder udlånet. De har dig i sin hule hånd, og kan bedre få dig til at "købe" andre ydelser, som du i bund og grund ikke har brug for.
Der er også vigtigt at pointerer, overtræk er et lån om det er bevilliget eller ej (ikke bevilliget er meget dyre end ikke bevilliget, husk det).

Kostbudget
Jeg har ved siden af vores budget til faste udgifter, også et budget til vores kost og andet som ikke figurer i vores andet budget.
Denne form for budget hører egentlig ikke ind under dette indlæg som omhandler banker. Og så gør det det alligevel, fordi mange banksælgere bliver "blæst lidt tilbage i stolen", når du i en forhandlings situation til mindste detalje kender familiens indtægter og udgifter. Det skaber en form for respekt omkring dig og din forhandlingsteknik.

Du vil kunne læse mere om i mit kostbudget i kommende indlæg.

Se det er også et stykke arbejde, som en husmoder skal gøre.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar