En uddøende race

Titel: Can. Mag. husmoder
Et indblik om alt hvad en nutidig landbokvinde og husmor arbejder med i hverdagen.
Du vil få spare tips, madopskrifter og ideer til hvordan man kan genbruge og genanvende brugte ting.
Jeg vil skrive små historier fra en tid, der var engang, og oplevelser fra mit skønne liv som hjemmegående husmor.

tirsdag den 6. januar 2015

Nytårs menuen

Traditionen tro bestod bores nytårs menu af.

  • kold torskeanretning
  • farseret lammekølle med baernaise sovs med råstegte kartofler
  • islagkage
Jeg syntes det er på sin plads at sige, at det til nytår er min mand der laver maden. Jeg har blot sørget for at der er handlet ind til det. Det er dejligt at jeg her kan slappe af og lade andre komme til kødgryderne.
Her bringer jeg lige nogle billeder til en lille appetitvækker
kold torskeanretning
 Den kolde torskeanretning består af kold kogt torsk, rejer æg, tomater og kaviar.
Torsken er kogt, afbenet og lagt op på et fad, godt presset fri af vand.
Så smøres mayonaisen over og rejerne ligges over torsken sådan at den er helt dækket.
Æggene er hårdkogte, og blommen er taget ud af og rørt med mayonaise og karry efter smag. Massen kommes i en sprøjtepose og sprøjtes i tomaterne som er frigjort af kernerne (indmaden fra tomaterne gemmes og kan bruges i en sammenkogt ret). Æggene syldes med sort kaviar og lægges sammen med tomaterne som pynt ved torsken.
På billedet er torsken lagt op og pyntet som en lille fisk.
baernaisesvs
Baernaise sovsen er min ældste søns værk. Den er hjemmelavet helt fra bunden, også essensen.
farseret lammekølle
Den farseret lammekølle smagte så fuglene synger. Farsen er blandet med persille fra haven, hvidløg, salt og peber. Farsen kommes i den udbenet kølle (udbeningen står vi selv for da det er billigere), og snøres godt til.
Køllen gnides med salt og peber inden den sættes i ovnen.
Det er en fordel hvis farsen kan røres dagen før, da den herved tager rigtig smag af krydderurten og hvidløget.
taziki
Tazikien har jeg dog lavet (lidt må jeg jo blande mig.......jeg kan ikke lade være ). Agurkerne rives dagen før og står til afdrypning med groft salt.
Den græske yoghurt blandes ligeledes dagen før med hvidløget. Den har godt af at stå og trække og rigtig sætte smag. Derved har du også bedre mulighed for at bedømme om den bliver for stærk i smagen af hvidløg eller om den skal have lidt mere løg.

Islagkagen nåede jeg desværre ikke at tage et billed af men god det var den.
Det var helt igennem en dejlig aften, syntes både vi og vores gæster.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar